header

Log in | Aanmelden

Vereniging van eigenaren-bewoners
van monumenten

De toekomst van de buxus: bijzonder symposium in Paleis Het Loo op 30 maart

Geplaatst op 06-03-2015

Maandag 30 maart aanstaande organiseert de Vereniging van Erfgoedhoveniers een bijzonder symposium over “De Toekomst van de Buxus”. Nergens minder dan in Het Loo vertellen verschillende inspirerende professionals over de landelijk terugkerende problematische ziektes in de buxus. Zij geven een ieder die daarin geïnteresseerd is antwoord op de vraag: hoe kan men hier in de toekomst mee omgaan?

De ziekte-schimmels in de buxus zijn een landelijk probleem. Ook in de historische tuinen. De Vereniging van Erfgoedhoveniers, die de kwaliteit en specialistische deskundigheid van haar leden aan de klant garandeert, heeft het delen van onderscheidende kennis onder haar vakgenoten hoog in het vaandel staan. Door middel van een symposium hoopt zij een ander licht te werpen op de veelgehoorde buxus-problematiek.
In een verbluffende omgeving vertellen verschillende inspirerende gastsprekers de aanwezigen alles over de buxus. Waaronder: Willem Zieleman (tuinbaas Het Loo), Didier Hermans (kweker/onderzoeker Buxus België), Dr.ir. Kurt Heungens (Vlaams infocentrum land- en tuinbouw), Emiel van de Berg (Groenburo) en verschillende hulst- en buxuskwekers. Hoe kan men deze ziektes bestrijden? Welke alternatieven zijn er binnen en buiten de buxusfamilie? Heeft de buxus nog een toekomst? En wat zijn de ervaringen met het vervangen van de buxus? Daarnaast probeert de vereniging tijd te reserveren voor een rondleiding, zodat de geïnteresseerde ook met eigen ogen de indrukwekkende tuinen van Het Loo kan bekijken.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd in de toekomst van de buxus in monumentaal groen? Meld u dan aan via www.erfgoedhoveniers.nl/aanmelden. Dit eenmalige buxus-symposium vindt plaats op maandag 30 maart 2015 van 13.00 tot 17.00 in Paleis Het Loo. Het entreegeld bedraagt €75,-. Maar neemt u mensen mee, dan beslaat hun entreeprijs slechts €25 euro per persoon. Leden van de Vereniging van Erfgoedhoveniers kunnen dit symposium gratis bijwonen.
Ook kunt u deze dag uitgebreid kennismaken met de vereniging en haar leden. En mocht u aan het eind van de dag besluiten lid te worden, dan krijgt u uw entreegeld geretourneerd. 


Meer informatie?
Voor meer informatie neemt u contact op met Paul Verkuijl, voorzitter van de Vereniging van Erfgoedhoveniers via onze vereniging via: 06 55 327 151 of info@erfgoedhoveniers.nl. Of kijkt u op onze website www.erfgoedhoveniers.nl/aanmelden.

Word lid!

En help ons uw belangen nog beter te behartigen.

Als lid kunt u deelnemen aan interessante excursies en levendige ledenvergaderingen

Bovendien ontvangt u tweemaal per jaar onze informatieve nieuwsbrief

Samen zijn we sterk!

AANMELDEN

Contactformulier
Contactgegevens

Vereniging BewoondBewaard
Raadhuiskade 71
9648 KD Wildervank

Telefoon: 0620402055
www.bewoondbewaard.nl

Mail het bestuur
bestuur@bewoondbewaard.nl

Aanmelden
aanmelding@bewoondbewaard.nl

Vragen
vragen@bewoondbewaard.nl