header

Log in | Aanmelden

Vereniging van eigenaren-bewoners
van monumenten

Gids monumentaal wonen

Geplaatst op 28-06-2011

Op 22 juni heeft Staatssecretaris Zijlstra het eerste exemplaar van Monumentaal Wonen aan een bewoner uitgereikt. ‘Monumentaal Wonen’ richt zich uitsluitend op eigenaren van rijksmonumenten.

De restauratie van een monument wordt vaak ervaren als een ingewikkeld proces, waarbij u met verschillende partijen te maken krijgt. Het Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed signaleert een grote behoefte aan informatie, bij u als monumenteigenaar.

Om te voorkomen dat u ‘het wiel telkens opnieuw moet uitvinden’ of dat de beschikbare informatie versnipperd wordt aangeboden, is de informatieve gids ‘Monumentaal wonen’ ontwikkeld.

Dit informatiepakket maakt u kort en bondig wegwijs in de wereld van monumentzorg en geeft essentiële informatie over de aanschaf, restauratie en het behoud van rijksmonumenten en de financiering daarvan. U krijgt hiermee inzicht in wat het betekent om een monument te hebben en te onderhouden, welke relevante organisaties er zijn, wat deze voor u kunnen betekenen bij wie u terecht kunt voor bepaalde zaken. Voor specifieke en gedetailleerde informatie verwijst de gids door naar relevante informatiebronnen, websites en instanties.
Aan deze publicatie verleenden ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Federatie Grote Monumentgemeenten en de Belastingdienst hun medewerking. Alle relevante informatie van deze organisaties is nu gebundeld beschikbaar.

De gids is er in 3 uitvoeringen: luxe, eenvoudig en digitaal. Over een aantal maanden wordt bekeken met welke vorm men doorgaat, afhankelijk van de reacties van de doelgroep.

De gids kan worden besteld of gedownload. Zie: http://www.monumenten.nl/site/nl-nl/Themas/Informatiepakket+Monumentaal+wonen.htm

Bron: monumenten.nl

Word lid!

En help ons uw belangen nog beter te behartigen.

Als lid kunt u deelnemen aan interessante excursies en levendige ledenvergaderingen

Bovendien ontvangt u tweemaal per jaar onze informatieve nieuwsbrief

Samen zijn we sterk!

AANMELDEN

Contactformulier
Contactgegevens

Vereniging BewoondBewaard
Raadhuiskade 71
9648 KD Wildervank

Telefoon: 0620402055
www.bewoondbewaard.nl

Mail het bestuur
bestuur@bewoondbewaard.nl

Aanmelden
aanmelding@bewoondbewaard.nl

Vragen
vragen@bewoondbewaard.nl